Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı Basın Duyurusu - 21/02/2017, (2017-12)

Paylaş
Yazdır

Sayı: 2017-12

21 Şubat 2017

 

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı Basın Duyurusu

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi (Komite) Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek başkanlığında toplanmıştır. Toplantı gündemi ve alınan kararlara ilişkin özet bilgi aşağıda yer almaktadır.

  • Oluşturulan Erken Uyarı Sistemi’nden elde edilen sinyaller değerlendirilmiş, kısa vadede sonuç üretecek ürün bazlı tedbirlerin alınması karara bağlanmıştır.
  • Gıda arz zincirinin etkinliğinin arttırılması amacıyla teşvikler, standardizasyon ve rekabetin geliştirilmesi hususlarında alt çalışma grupları oluşturulmuştur.
  • İşlenmemiş gıda ürünlerinin hasat, saklama ve nakliye süreçlerinde oluşan fireyi asgariye indirecek tedbirler ve teşvikler, lisanslı depo kapasitesinin arttırılması konusundaki gelişmeler, ürün ihtisas borsalarının yaygınlaştırılmasına ilişkin çalışmalar ve diğer lojistik düzenlemeler hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Komite’ye bilgi sunulmuştur.
  • Gümrük Birliği’nin güncellenmesi kapsamında tarım sektörüne ilişkin Ekonomi Bakanlığı tarafından bir sunum yapılmıştır.
  • Özel sektör temsilcileri tarafından iyi tarım modelleri ile kayıp ve atıkların önlenmesini hedefleyen uygulamalar hakkında sunum yapılmıştır.
  • Komite gündemi ve çalışma takvimi gözden geçirilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

İletişim:

Ayrıntılı bilgi için Basın Sözcüsü Yücel Yazar ile irtibata geçebilirsiniz. 
İrtibat Tel No: 0 (312) 507 56 56

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı Basın Duyurusu - 21/02/2017, (2017-12)