Başkan Başçı'nın "Enflasyon Raporu-II"nin Tanıtımına ilişkin Basın Toplantısında Yaptığı Konuşma (Ankara, 28/04/2011)

Paylaş
Yazdır

Değerli Basın Mensupları, Saygıdeğer Konuklar,

2011 Nisan Enflasyon Raporu'nun ana mesajlarını sizlerle paylaşacağımız bu toplantıya hoş geldiniz.

Rapor'da, her zaman olduğu gibi, para politikası kararlarına temel oluşturan iktisadi görünüm özetlenmekte, küresel ve yerel makroekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerimiz paylaşılmakta ve son üç aydaki gelişmeler doğrultusunda güncellediğimiz orta vadeli enflasyon tahminlerimiz ile para politikası duruşumuz sunulmaktadır. Ayrıca bu raporda yeni para politikası uygulamamızın iletişimi ve etkileri de Kutular aracılığıyla detaylı olarak ele alınmaktadır.

Değerli Basın Mensupları,

Konuşmama başlarken öncelikle sizlere küresel iktisadi gelişmeleri çok kısaca özetlemek ve bu konjonktür çerçevesinde uygulamaya koyduğumuz yeni politika yaklaşımımızı hatırlatmak istiyorum.

2011 yılının ilk çeyreği itibarıyla küresel ekonomideki toparlanma devam ederken gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin büyüme dinamiklerindeki ayrışma sürmektedir (Grafik 1). Gelişmiş ekonomilere dair aşağı yönlü risklerin önemini koruması bu ülkelerde genişletici para politikasının sürdürülmesine neden olurken gelişmekte olan ülkelerde hızlanan sermaye akımlarının da katkısıyla iç talep güçlü seyretmektedir.

Başkan Başçı'nın "Enflasyon Raporu-II"nin Tanıtımına ilişkin Basın Toplantısında Yaptığı Konuşma (Ankara, 28/04/2011)