99-16
 

                     TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI BAŞKANI

GAZİ ERÇEL’İN BASIN AÇIKLAMASI
 
                                                                                                                 7 Temmuz 1999
 
Sayın Hikmet Uluğbay’ın başına gelen müessif olaydan fevkalade üzüntü duydum. Gerçek bir devlet adamı ve saygın bir kişiliğe sahip Sayın Uluğbay’ın sağlık durumunun iyi olması en önemli tesellimiz.

Yoğun ve yorucu bir çalışma ortamında geçen son dönemlerde Türk ekonomisine ve geleceğine yaptığı katkılara bizzat şahit oldum. İnanıyorum ki, çizilen bu yönde hiç bir sapma olmayacak ve Türk ekonomisi bu vizyon ile önemli mesafeler alacaktır.

Sayın Uluğbay ile birlikte ekonomimizin düzlüğe çıkmasını hep orta ve uzun vadeli düşündük. Kısa vadede oluşacak geçici iniş ve çıkışların ekonomimizin dinamizmi, alt yapısı ve sorunları çözme yeteneği dikkate alındığında kolayca atlatılacağına ve temel hedefe aksama olmadan ulaşılacağına inandık.

Piyasaların gelişmeleri bu çerçeve içinde analiz edeceğine eminim. İleriye yönelik olarak atmakta olduğumuz emin ve güçlü adımların devamında bir aksama olmayacaktır. Piyasaların her zaman olduğu gibi bu gelişmeler karşısında da sakin ve anlayışlı bir biçimde hareket edeceğine inancım tamdır.