99-8

 

BASIN DUYURUSU
 

5 Mayıs 1999

Orta Asya, Karadeniz ve Balkan ülkeleri Merkez Bankaları ile ikili ilişkileri geliştirmek, bankacılık ve mali alanlarda teknik işbirliği olanaklarını araştırmak amacıyla 1 Mayıs 1998 tarihinde İstanbul’da düzenlenen toplantıda imzalanan protokol ile resmen kurulan “Guvernörler Kulübü”nün 1999 yılı itibariyle birinci toplantısı, Kulüp Başkanlığına iki yıllığına seçilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel’in başkanlığında 7 Mayıs 1999 Cuma günü İstanbul’da yapılacaktır.

Söz konusu toplantıya Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Mr. Tommaso Padoa-Schioppa da konuk konuşmacı olarak katılarak “Euro’nun İlk Üç Ayı ve Avrupa Bankacılık Sistemi” konulu bir konuşma yapacaktır. Toplantının tartışma bölümünde ise üye ülke Merkez Bankaları Başkanları kendi aralarında mali krize karşı merkez bankalarının aldığı tedbirler konusunda tartışacaklardır.

Türkiye dahil toplam 14 üyesi bulunan Kulübün diğer üyeleri sırasıyla Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Romanya, Yugoslavya ve Yunanistan’dır.

Bu yıl yapılacak Guvernörler Kulübü toplantısında davet edilen üye ülkelerden Arnavutluk, Bosna-Hersek, Ermenistan, Kırgızistan, Moldova, Romanya Merkez Bankaları Başkanları yer alacaklardır. Ayrıca bu yıl ilk defa Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Mr. Lucas Papademos ile henüz üye olmamakla beraber protokolü değerlendirme aşamasında olan Rusya Federasyonu Merkez Bankası Başkanı Mr. Victor V. Gerashchenko da toplantıya katılacaktır.