İİT-İSEDAK Merkez Bankaları Forumu Toplantısına İlişkin Basın Duyurusu (2022-39)

Paylaş
Yazdır

Sayı: 2022-39

26 Eylül 2022

İİT-İSEDAK Merkez Bankaları Forumu Toplantısına İlişkin Basın Duyurusu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 25-26 Eylül 2022 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)- İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Merkez Bankaları Forumu toplantısına ev sahipliği yapmıştır.

Toplantının açılışı ve yönetimi, TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu tarafından gerçekleştirilmiştir. Toplantının ilk oturumunda, küresel ekonomik görünüm ve İİT üyesi ülkelerin ekonomik görünümü ele alınmıştır. İkinci oturumda, İİT üyesi ülkeler arasında iş birliğini geliştirmede merkez bankalarının rolüne odaklanılmıştır. Bu kapsamda, milli paralarla ticaret ve merkez bankası dijital paralarının kullanım olanaklarına ilişkin değerlendirmeler yapılmıştır. Üçüncü oturumda ise söz konusu ülkelerde İslami finansın teşvik edilmesi ve İslami likidite yönetimi konusu tartışılmıştır.

Toplantının marjında “İSEDAK Proje Finansmanı” kapsamında “İİT Üyesi Ülkelerde Finansal Okuryazarlık ve İslami Finansın Teşvik Edilmesi Konusunda En İyi Uygulamalar” konulu çalıştay düzenlenmiştir. Söz konusu çalıştay, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından TCMB, Endonezya Merkez Bankası ve Endonezya Finansal Hizmetler Otoritesi ortaklığıyla yürütülen “İİT Üyesi Ülkelerde Finansal Okuryazarlığın Güçlendirilmesi ve İslami Finansın Teşvik Edilmesi” başlıklı proje çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

İletişim

Ayrıntılı bilgi için basin@tcmb.gov.tr e-posta adresine elektronik posta gönderilebilir.

İİT-İSEDAK Merkez Bankaları Forumu Toplantısına İlişkin Basın Duyurusu (2022-39)