İİT-İSEDAK Merkez Bankaları Forumu Toplantısına İlişkin Basın Duyurusu (2023-36)

Paylaş
Yazdır

Sayı: 2023-36

25 Eylül 2023

İİT-İSEDAK Merkez Bankaları Forumu Toplantısına İlişkin Basın Duyurusu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 24-25 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) - İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Merkez Bankaları Forumu toplantısına ev sahipliği yapmıştır.

Toplantının açılışı, Başkanımız Dr. Hafize Gaye Erkan tarafından gerçekleştirilmiştir. Toplantının ilk oturumunda, küresel ekonomik görünüm ve İİT üyesi ülkelerin ekonomik görünümü ele alınmıştır.

İkinci oturumda, merkez bankası dijital para birimlerinin tasarımı ve kullanımında son gelişmeler değerlendirilmiş ve bu konuda merkez bankaları arası işbirliğinin rolü üzerinde durulmuştur. Oturum süresince, üye ülkelerin merkez bankası dijital para birimleri tecrübeleri paylaşılmış, konunun avantajları ve dezavantajları değerlendirilmiştir.

Toplantının üçüncü oturumunda ise öncelikle, yerel para birimleriyle ticaretin küresel düzeyde artan önemi ele alınmıştır. Ayrıca, yerel para birimleriyle ticareti geliştirme yollarının yanı sıra; özellikle yükselen piyasa ekonomilerindeki yerel para birimleriyle ticaretin faydaları ve zorlukları değerlendirilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

İletişim

Ayrıntılı bilgi için basin@tcmb.gov.tr e-posta adresine elektronik posta gönderilebilir.

 

 

İİT-İSEDAK Merkez Bankaları Forumu Toplantısına İlişkin Basın Duyurusu (2023-36)